Stranica: 1/1.

3d sadrzaji (mkv i sl.)

Postano: 17 ruj 2011, 15:37
Postao/la toobad
Pozdrav

Vec jedno vrijeme pratim forum i citam recenzije, ali nisam do sad postao.
Nemam 3d tv, vec obicni crt, ali namjeravam kroz neko vrijeme nabaviti novi tv.

Citao sam razne tekstove o 3d-u ali mi nije jasna jedna stvar.
Vidim da postoje mkv filmovi koji su navodno u 3d-u. Je li to tako? Da li mogu skinuti takav film i gledati ga na bilo kojem 3d televizoru? Ili to odgovara odredjenom proizvodjacu 3d televizora?

Vidio sam da postoje 3d bluray playeri. Po cemu se oni razlikuju od obicnih?
Ispricavam se ako pitam opcepoznate stvari.

Tomislav

Re: 3d sadrzaji (mkv i sl.)

Postano: 18 ruj 2011, 21:47
Postao/la Darco
MKV sadržaji se prikazuju na svim televizorima bez obzira kako se reproduciraju (preko ugrađenog playera u televizoru ili putem zasebne komponente) i kojem brandu pripadaju. Pomutnju su stvorili sami proizvođači koji su imali ekskluzivne Blu-ray naslove koji su se prodavali samo u njihove 3DTV-e, no ti isti filmovi se mogu gledati na svim ostalim 3D televizorima bez ikakvih problema.

Blu-ray 3D reproduktori u odnosu na klasične Blu-ray imaju hardver u skladu sa specifikacijom i mogu glatko prikazivati 3D sadržaj koji sadrži dvostruko više informacija od 2D pandana. Koriste HDMI priključak v1.4, isto kao i 3D televizori premda vi možete koristiti i HDMI 1.3 kabele.

Oko skidanja 3D MKV filmova ne želim govoriti obzirom da to nije legalna aktivnost (osim ako ne posjedujete originalni Blu-ray 3D film što je vrlo čest slučaj, NOT :).