Stranica: 1/1.

Snimanje na DVD rekorder sa kablovske HD televizije

Postano: 11 vel 2012, 18:00
Postao/la Hombre
Dobro veče svima,

jel moguće na DVD rekorder snimiti HD programe sa kablovske SBB-HD?
Pokušao sam, ali ide samo analognim putem preko antene.Snimljeni materijal je "bljak".
Preko skart ulaza na DVD rekorderu (Panasonic), dolazi poruka "copyprotected".
Provajder je SBB-HD iz Srbijea a receiver je Cisco Z8398 sa integrisanim HD.
"Interni" snimak" na HD-u je sasvim zadovoljavajući, ali se ne da obrađivati.
Možda tko zna kako se ulazi u OS Cisca i u kom formatu je snimak na HD-u?

postoji li rešenje za mene?

Unapred hvala uz pozdrav svim dobrim ljudima na forumu

Re: Snimanje na DVD rekorder sa kablovske HD televizije

Postano: 12 vel 2012, 00:57
Postao/la Darco
Pozdrav Hombre!

Problem je što DVD rekorder nije HD uređaj po svojoj definiciji, a kako detektira zaštićen materijal preko SCARTa (i moguće i preko ostalih ulaza), tada ostaje antenski jedini izbor. Što točno znači da je slika "bljak"? Jel samo mutnija ili postoje i druge nesavršenosti tipa razlike u bojama, trzanje itd.?

Re: Snimanje na DVD rekorder sa kablovske HD televizije

Postano: 12 vel 2012, 21:14
Postao/la Hombre
Hvala ti Darko na odgovoru.
Ako pođem od činjenice da za mene gledanje videa počinje sa 720x576 PALrezolucije onda snimak na DVD rekorderu preko antene ima po gruboj proceni samo polovinu gornjih vrednosti.Slika ima puno snega,nema oštrine i podseća me na vreme VHS kaseta.
Slažem se u potpunosti sa tobom da DVD rekorder nije HD uređaj, ali za mene kao konzumenta je negde početna stepenica za gledanje.Meni je isto tako jasno da kablovska televizija nam "prodaje" analogni materijal u digitalnom formatu.Ali bilo kako bilo kvalitet takozvane HD televizije je bolji od obične analogne.Ponekad naiđem na neke starije filmove koje bih zadržao u svojoj zbirci.Zbog toga sam otvorio ovaj tred.
Možda je šansa splitovati HDMI izlaz sa Cisca?Jedan split u TV a drugi u DVD rekorder?

Pozdrav!

Re: Snimanje na DVD rekorder sa kablovske HD televizije

Postano: 06 sij 2015, 19:39
Postao/la aryshia
Zaista nije jasno pitanje. Kakve veze postavke imaju sa media playerom ako filmove sa USB sucelja TV-a gledate u kalibriranom modu?