Stranica: 1/15.

Media playeri - generalna pitanja

Postano: 30 stu 2009, 18:39
Postao/la dvbuljan
Samo jedna sugestija adminu. Ne vidim nigdje teme za Media playere, NMT-e i slicno. (Zato sam i postao u ovu temu. Sorry)
Mislim da je veliki napor sastavljati HTPC kad na trzistu vec postoji velik broj vrlo dobrih Media playera tipa WDTV, PopcornHour, TVIX i sl. Oni za ukupno manju cijenu daju isto ili priblizno kao i HTPC.
Mislim da je ova vrsta opreme zavrijedila svoju temu?

Re: Media playeri

Postano: 30 stu 2009, 22:06
Postao/la dvbuljan
To mi je baš drago čuti s obzirom da sam ponosni vlasnik Dvico Tvix M-4100SH playera. Svakom tko je zainteresiran za kupovinu media playera ili smišlja kako izgraditi svoj HTPC skrećem pažnju na ovu marku:
http://www.dvico.com/
Ovo je drugi media player koji posjedujem i radi fantastično. Prvi nije bio baš tako dobar ali čovjek s vremenom nauči mnogo. Ovo je jedna od rijetkih firmi koja se brine o traženjima kupaca i redovito obnavlja firmware kako bi uklonio bugove (kojih u ovoj vrsti proizvoda zna biti poprilično, kako se to ispostavilo u dugo očekivanom Dune HDI-u)
U sam media player moguće je instalirati jedan hard disk no posjeduje i mrežne i USB ulaze tako dana mrežni ulaz imam priključen Synology NAS 207+ sa dva hard diska od po 1TB te na USB jedan Seagateov eksteni hard od 2TB. Sve u svemu dovoljno mjesta za pohrau popriličnog broja filmova u HD formatu. Filmovi su .mkv zapisa (720p ili 1080p) jer je izvrstan omjer kvalitete slike i veličine zapisa. Vjerujte znam jer se sve to prikazuje na mom mezimcu DLP projektoru Optoma HD80. :D
Već se dugo u media player zajednici očekuje media player koji bi čitao BluRay backupe. Do sada su media playeri mogli čitati samo streamove filmova skinutih sa BluRaya (m2ts). No sada su se pojavila dva playera koji mogu pročitati sa hard diska cijeli BluRay backup kao sa BluRay diska (BD) bilo pohranjen u jednom folderu bilo kao iso image. Dakle player prepoznaje cijelokupnu strukturu BD-a zajedno sa menijima!
To su PoPCorn Hour/Syabas C-200 i HDI Dune BD Prime 3.0. Oba proizvoda dakle donose nešto što dosadašnji media playeri nisu imali i oba proizvoda krase neke posebnosti i problemi.
PopcornHour ne dolazi sa ugrađenim BD playerom ali postoji mjesto predviđeno za smještaj hard diska u koji se može smjestiti BD ladica. Sam player nudi mnoštvo mogućnosti pa mu i donekle zamjeraju da je previše napredan za prosječnog korisnika te pomalo bugovit (čekaju se zakrpe). Tko voli može se uvjeriti sam: http://www.popcornhour.com/onlinestore/
S druge strane imamo Dune BD Prime 3.0 koji dolazi sa ugrađenom BD ladicom koja je ispostavilo se i pravi kamen oko vrata proizvoda jer nije bas na razini ostatka proizvoda. Ali ostatak proizvoda je izvrstan sa dobro osmišljenim menijima i lakoćom korištenja te je već dobio titulu najboljeg "out of the box" playera. Specifikacije:
http://dune-hd.com/hd_players/111-dune- ... e-3.0.html

Eto toliko od mene za početak. Ako budete imali neka pitanja bit će mi drago odgovoriti ako znam. :D

(Vidim postoji rubrika DVD i NMT pa ako se ovaj post nalazi na krivo mjestu slobodno ga premjestite) :)

Re: Media playeri

Postano: 30 stu 2009, 22:54
Postao/la Mikeyy
Ima li gdje slike menija sa toga dune playera?
Mene strah tih samostalnih plejera, platis dobru paru i onda kada skines nesto sa neta da ti nemože pročitati.
Da li ima pluginove kakve? Vremenska prognoza? Surfanje netom u nekom obliku? Snimanje tv programa? Skidanje torrenta možda?

Nekako si tako zamišljam player koji bi bio spojen na tv.

Re: Media playeri

Postano: 30 stu 2009, 23:10
Postao/la dvbuljan
Ovo što ti tražiš u većoj mjeri ćeš dobiti od PopcornHour playera.

http://reviews.cnet.co.uk/accessories/0 ... 5-1,00.htm
http://reviews.cnet.co.uk/accessories/0 ... 755,00.htm

Mislim da DVB prijemnik nema. Takvu uslugu ti nudi TVIX media player i to kao zaseban DVB-T prijemnik koji možeš kupiti i ugraditi (vrlo jednostavno) u player.

Ovdje imaš detaljne recenzije svih media playera trenutno na tržištu:
http://www.mpcclub.com/forum/links/reviews-2009-9/

Bez ispraznih obećanja već prave recenzije. :)

Re: Media playeri

Postano: 01 pro 2009, 17:11
Postao/la The Best F1 Driver
Mikeyy je napisao/la:Ima li gdje slike menija sa toga dune playera?
Mene strah tih samostalnih plejera, platis dobru paru i onda kada skines nesto sa neta da ti nemože pročitati.
Da li ima pluginove kakve? Vremenska prognoza? Surfanje netom u nekom obliku? Snimanje tv programa? Skidanje torrenta možda?

Nekako si tako zamišljam player koji bi bio spojen na tv.
Eto ja imam Popcorn A-110 znači stari model već cca godinu dana,i u tih godinu dana sam naišao na svega možda 4-5 filmova koje nije mogao pročitati (uz napomenu da je i PC imao probleme sa dotičnima ;) )

uz vrlo jednostavan tsMuxer se ti .mkv filmovi daju prebacit u .m2ts i sve radi (konverzija traje max. 5 minuta) tak da nemaš beda :mrgreen:

a pregledao sam najmanje 2000-3000 što filmova što serija :lol: više niti neznam kak izgleda naš TV program :lol:

do sada jedino što sam vidio da nemože čitat je .wmv HD (svega jednom san naletio na ovaj format na netu izuzetno rjetko) opet postoji program koji to rješava

ne čita BluRay u izvornom obliku (sa meniem i.t.d.) ali vidi sami Stream tj. film u formatu .m2ts to radi neovisno o veličini filea .

Re: Media playeri

Postano: 01 pro 2009, 20:42
Postao/la dvbuljan
Moram se pohvaliti da TVIX čita i wmv HD zapise bez problema! :D

Re: Media playeri

Postano: 02 pro 2009, 16:55
Postao/la The Best F1 Driver
dvbuljan je napisao/la:Moram se pohvaliti da TVIX čita i wmv HD zapise bez problema! :D
ja nisam siguran jel problem u wmv zapisu ili zvuku unutar njega ,neki čudan 5.1 microsoftovog formata + DTS ,tak da možda i nije problem do samog Wmv-a već onog kaj je spakirano unutar njega.

Re: Media playeri

Postano: 14 pro 2009, 23:28
Postao/la peka
Iman tvix 6500 sa tunerom-snimalicom.Uređaj radi savršeno,reproducira svaki zvuk HD-MASTER,DOLBY-THRU HD,ostale da i ne spominjem.Zvuk ide preko HDMI,tvix ima pass-thru,na/v reciver Yamaha RX-V465.Internet radio(shoutcast)stanice u pls.Na MPC sam napisao da još dugo neće biti uređaja koji ima HD pass-thru.Novi uređaji pa i sam dvico 6600 vode bitku oko licence,odnosno realtek,jer su ugradili njihov chip.Prijatelj mi je rekao,a on ima xtremer-a,da je jedan uslov,BITAN,a to je da uređaji moraju imati ''optiku''
I da napomenem Tvix 6500A(koga imam)podržava BLU-RAY menije,zbog BD-lite f/w.BOK

Re: Media playeri

Postano: 15 pro 2009, 15:31
Postao/la mamek
Gdje se u Hrvatskoj može kupiti Dune BD Prime 3.0 i po kojoj cijeni?

Pozdrav

Mamek :idea:

Re: Media playeri

Postano: 16 pro 2009, 14:17
Postao/la dvbuljan
Na žalost u Hrv nije moguće nabaviti HDI BD Prime 3.0. I ja ga želim nabaviti jer mi se čini bez obzira na sve te silne probleme oko BluRay playera kao izvrstan proizvod! Vrlo "user frendly" što je posebno bitno za sve korisnike koji se ne žele zezati oko silnih postavki na ostalim media tankovima.
Malo me zaintrigiralo ovo što je rečeno za TVIX 6500. Da li to znači da uređaj može čitati cijelu strukturu BD backupa? Dali su svi meniji funkcionalni? Da li rade svi linkovi? Koju vrst backupa čita? Kao Iso ili folder sa svim fajlovima?