Diskusije vlasnika: XTREAMER

Sve o NMT (Network Media Tank) reproduktorima koji posjeduju HDMI sučelje. Teme za vlasnike i one koji to planiraju postati.
superhik
VHS kazeta
Postovi: 17
Pridružen/a: 10 sij 2010, 19:32

Diskusije vlasnika: XTREAMER

10 sij 2010, 22:04

Obzirom da nisam naišao na nikavu recenziju ovog media player-a, a vlasnik sam jednog već neko vijeme, osjetio sam potrebu da svim zainteresiranima prenesem svoja iskustva I zapažanja.

Ovo nije recenzija već privatno mišlenje mene kao korisnika.

Da ne opterećujem forum i prepisujem specifikacije idite na http://www.xtreamer.net

Već duže vremena koristim razne media playere (Ellion HMR500, Popcorn Hour A110 i Dvico 6500A), pa sam odlučio isprobati malo novije tehnologije. Uređaj sam kupio preko njihovog web shopa u kojem sam izabrao isporuku na moju adresu u inozemsvu. Nakon uplate i višetjednog čekanja, uzaludnih pokušaja kontaktiranja neke od njihovih službi, uređaj je napokon stigao.

Pogledajmo dakle što nam nudi zadnja inačica firmarea v. 2.1.3, da vas ne zamaram sa svim reinkarnacijama firmware-a kojih je u ovih nekoliko mjeseci bilo desetak. Netko bi rekao da je to dobro, a ja mislim da je to tako kad kupuješ poluproizvod i vjeruješ im na rječ.

Tko je imao neki media player baziran na Realtek-ovom SDK-u lako će se snaći u menijima koji su jednostavni i dosta pregledni. Postavke su lako dostupne i logično raspoređene. Sama navigacija kroz multimedijalni sadržaj ide preko horizontalnog menija na kojem biramo da li će nam prikazani biti sadržaj cijele mape, samo audio, samo video ili samo slike.

Za prikaz fotografija koristi se slideshow kojem možete namjestiti vrijeme I efekte tranzicije. Nisam zamjetio neke probleme u radu. Audio se može reproducirati iz mape ili iz play liste koju je relativno jednostavno stvoriti. Što se formata tiče, prepoznaje sve bitnije, ali je jako iritantno da kod prelaska na slijedeću pjesmu izgubi prvih 2-3 sekunde pjesme. Jednostavno muk. Podržana je većina poznatih video formata, ali je jako iritantno da kod reprodukcije većine filmova u MKV kontejneru DTS audio izgubi sinhronizaciju i film postaje negledljiv. Svakako bih pohvalio realizaciju internet radia koji je korektno urađen i koristim uređaj samo za to. Za ostalo imam Dvico 6500A.

U vrijeme predstavljanja Xtreamera sredinom 2009 godine, to je bio vrlo perspektivni uređaj, koji je obećavao puno toga. Streamanje i reprodukciju sadržaja preko bežične mreže, Music JukeBox, Movie JukeBox, Blu Ray reprodukciju i HD audio pass through. Danas, nakon više od pola godine razvoja i nebrojenih firmware-a nema skoro ništa od navedenog dok konkurencija nije spavala. Mislim da je uređaj pregazilo vrijeme obzirom da danas skoro svaki media player može isto što i Xtreamer. Naravno, mislim na stvari koje RADE, a ne na one koje su ostale samo na papiru. Što se tiče suporta osuđeni ste na forum koji je dosta živahan, ali ne služi ničemu drugom do bacanju prašine u oči i pružanju nikad ispunjenih obećanja i očekivanja korisnika. Nove inačice firmare-a izlaze netestirane jer ih smije testirati samo izabrana grupa "Templara", zato jer su "obični" i neuki korisnici nepoželjni. Naravno, tada se dešava da se jedna stvar popravi, ali se zato upropasti ono što je nekada radilo i tako u nedogled. Tako imamo situaciju da monoge stvari koje su radile npr. u v. 1.0.3 danas više ne rade.
Blago rečeno amaterizam.

ZA:
jednostavnost korištenja, internet radio

PROTIV:
support, izrada, bučan ventilator, daljinski “lovi” jedva 2-3m, GUI neupotrebljiv na običnom TV-u

SAVJET:
ukoliko namjeravate kupiti media player najbolje je ako imate mogućnost dotični isprobati "uživo",
jer se može desiti da kupite uređaj na kojem piše jedno, a radi nešto sasvim drugo
Mikeyy
S-VHS kazeta
Postovi: 45
Pridružen/a: 20 svi 2009, 05:58

Re: XTREAMER

10 sij 2010, 23:14

To se otprilike slaže sa onime šta sam čitao.
Ta tvrtka je imala i neki MVIX player, ukinuli su podršku koja je ionako bila loša. Uglavnom svi se slažu da uređaj ne treba kupovati jer ne nudi ono što reklamiraju i najvažnije, podrška je nikakva.
Lentus
VHS kazeta
Lokacija: Murska Sobota
Postovi: 9
Pridružen/a: 28 srp 2009, 17:18

Re: XTREAMER

11 sij 2010, 14:33

Zaboravio si napisati jednu jako bitnu stvar - cjenu, koliko košta Xtreamer. Gore nabrojena tri playera skuplja su više nego dvostruko od Xtreamera, pa zato mislim, da je u price/performance Xtreamer tu u velikoj prednosti.

Prije tri meseca dao sam za njega 120 eura sa antenom i pasivnim hlađenjem i jako sam zadovoljan sa njim. Isporuka je trajala pet radnih dana.
Do sad nisam imao nikakvih problema i radi sve kako treba. Nisam ni primjetio, da audio gubi sinhronizaciju, mada gledam i HD live koncerte, gdje bi to najviše morao primjetiti a kamo li da nebude gledljivo.
Neznam ni odakle tebi gubi prvih 2-3 sekunde pjesme. Slušam Mp3 i FLAC datoteke i nije još nijednom nestalo prvih 2-3 sekunde kod prelaska na sljedeću pjesmu. Svira kako treba.
Za prikaz fotografija moram dodati, da se slike mogu i rotirati, zoomirati a to radi za razliku od nekih playera jako brzo i odzivno.
Ima još puno dobrih stvari koje Xtreamer može. Reprodukcija Bluray ISO radi savršeno, preview za svaki video fajl, svemoguće variante podešavanja podnapisa i Sub sync...
Na kraju moram još jednom napisati, da je ovo odličan Player i sa obzirom na cijenu od 99 eura je ovo absolutni best buy.

...i takvo je moje privatno mišljenje mene kao korisnika.

pozz
superhik
VHS kazeta
Postovi: 17
Pridružen/a: 10 sij 2010, 19:32

Re: XTREAMER

11 sij 2010, 16:30

Drago mi je što si zadavoljan svojim uređajem.
Cilj ovakvih foruma je da se potencijalnim korisnicima pobliže ukaže na rad samog uređaja kao i na kasniju podršku. Što više mišljenja to bolje.

No, moram osvrnuti na nekoliko navoda iz posta.

Glede cijene Xtreamera:
Xtreamer – 119EUR
pasivni hladnjak – 25EUR sa transportom -http://www.tranquilpc-shop.co.uk/acatal ... .html#a124
daljinski upravljač – 50EUR (može se HR kupiti za 300kn) -http://www.amazon.co.uk/Logitech-Harmon ... B001FOBSGU

Dakle, 119 + 25 + 50 = 194 EUR = 280USD - http://www.xe.com/ucc/convert.cgi?Amoun ... age=Submit

Cijene važe u inozemstvu i pretvorene su u USD radi kasnije lakše usporedbe.

Zašto pasivni hladnjak? Zato jer je ugrađeni ventilator bučan i u velikom broju slučajeva ne izdrži 15 dana. Pokušaj povrata preko njihove RMA službe je uzaludan jer nitko nikada nikome ne odgovara. Solucija? Pasivni hladnjak. Kvaka? Ništa strašno, samo ste ostali bez jamstva koje ionako ništa ne znači.

Zašto daljinski? Zato jer isporučeni daljinski ne može “uloviti” Xtreamer osim ako ga ne “naciljate” i to po mogućnosti sa ne veće udaljenosti od 2-3m. Pa, promjeni baterije! Nebitno, jedino rješenje je kupiti neki od univerzalnih daljinaca koji podržavaju Xtreamer. Jedno od najjeftinijih rješenja je Logitech Harmony 515.

Obzirom da smo došli do 280USD za funcionalni uređaj, mislim da to nije malo.
Npr. za 220USD možete kupiti http://www.iboum.com/pr/hdx-bd1.php

Što se tiče problema koje sam naveo, to je samo dio problema i nisam usamljen. Tko se želi bolje upoznati sa problemima uređaja neka posjeti njihov službeni forum http://forum.xtreamer.net

Glede spomenutih problema u audiu. Ukoliko audio ide preko HDMI-a gubi se prvih par sekundi pjesme. Obzirom da je Xtreamer ozbiljan uređaj koji je u mogućnosti play-ati blu ray sadržaje koji sadrže HD audio (DTS-MA ili TrueHD) pretpostavka je da je uređaj spojen HDMI kabelom na reciver, pa zatim sa recivera HDMI kabelom na TV panel. Znamo da bitstreamanje HD audia ne ide korz optiku. Dakle uređaj je kupljen sa tom namjerom. Kad tamo šok!!! Kupio si uređaj koji može ovo http://www.xtreamer.com.au/productinfo.html a dobio si ovo http://www.xtreamer.net/xtreamer/specs.aspx
Za one koji ne žele uspoređivati te dvije stranice ukratko.

Izvadak sa prvog site-a
Audio codecs:
Dolby Digital
DTS (DTS DownMix Supported)
WMA, WMA Pro
AAC
MP1, MP2, MP3
LPCM
FLAC
Vorbis
Audio pass through : DTS, Dolby Digital, DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
Memory
256MB DDR SDRAM, 32MB Flash

Izvadak sa drugog site-a
Audio codecs:
Audio Down Mix : DTS-HD MA, DTS-HD HR
Photo formats : JPEG, BMP, PNG, GIF, HD JPEG
Other formats:  ISO, IFO, FLV, RM, RA, RAM
Subtitle formats : SRT, SMI, SUB, SSA, IDX
Streaming formats : RTSP, FLV
Memory
128MB DDR SDRAM, 256MB Flash

Alo!
Ne da ne podržava HD audio bitstreaming već je komplatno nestao I Dolby u svim varijantama, a zanimljivo je gdje se zagubilo i 128MB DDR-a koji fale do 256MB. I tako iz dana u dan specifikacije se smanjuju, a mi počinjemo shvaćati kome smo vjerovali.

Moram priznati da se ja kao kupac osjećam prevarenim jer mi je prodan uređaj koji nije u skladu sa
specifikacijom. Uzalud se oni trude prikriti tragove i nedostatke brisanjem funkcija koje uređaj nije u mogućnosti izvršiti. Svi tragovi se ne mogu izbrisati kao npr. http://www.easy-share.com/1908956455/xt ... 0sheet.pdf

Da nebi sve završilo na gore navedenom službenom forumu na kojemu moderatori trenutačno brišu postove koji nisu u njihovom interesu te zatim ban-aju koisnike sa foruma, pogledajte I neka druga razmišljanja.

http://www.mpcclub.com/forum/showthread ... 372&page=6
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=22608
Lentus
VHS kazeta
Lokacija: Murska Sobota
Postovi: 9
Pridružen/a: 28 srp 2009, 17:18

Re: XTREAMER

02 vel 2010, 16:00

Kaj pišeš gluposti čovjeće?

Xtreamer sa WiFi antenom 99€:
http://shop.xtreamer.net/products/Xtrea ... tenna.html

Pasivno hlađeneje 20€ bez gubitka garancije!
http://shop.xtreamer.net/products/Xtrea ... ooler.html

Zbrojeno skupa iznosi 119€ ;)

A ovaj tvoj sa linka košta 249€: :oops:
http://www.hdland.fr/boutique_us/fiche_ ... g_us&num=0

I još uvjek nemožeš biti siguran, da nećes imati probleme sa njim i da je Plug&Play.

I zašto bi morao kupiti još Harmony-ja? Xtreamerov daljinski radi sasvim ok. Dobro, stvarno nije baš najbolji, ali sasvim služi za šta je namjenjen.
Evo još jednom moram reći, da meni Xtreamer radi bp. Plazmu imam spojenu preko HDMI, a receiver preko optike i sve radi kako treba. Usprkos tome što sam pogledo preko 50 filmova, satima preslušao muziku u FLAC kvaliteti, nisam primjetio ništa od toga, što si ti gore naveo. Sve radi u "nulu" :)
superhik
VHS kazeta
Postovi: 17
Pridružen/a: 10 sij 2010, 19:32

Re: XTREAMER

02 vel 2010, 19:01

Mišljenja sam da nema potrebe ovaj forum pretvoriti u prepucavanje tipa meni radi - tebi ne radi.
Buduće kupce media playera zbunjujemo informacijama koje više nisu korisne.
Predlažem da u nedostatku dodatnih mišljenja budući kupci posjete njihov službeni forum http://forum.xtreamer.net te provjere što radi i sa čime postojeći korisnici imaju problema.

Obzirom da i sam posjedujem Xtreamer-a uzimam si za pravo komentirati odnos prema kupcima.
Komunikacija sa kupcima ne postoji, a forum je jedino mjesto gdje možete pokušati riješiti vaš problem.
To i nebi bio veliki problem da se forum nije pretvorio u komediju. Pokušaji rješavanja bitnih problema se brišu i korisnici ban-aju. Uostalom što očekivati od samodopadne kompanije sa ovakim thread-om http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=28&t=987

Ukoliko vas zanima i neovisno mišljenje i milite da ne treba zatvarati oči pred problemima pogledajte slijedeći link http://www.mpcclub.com/forum/forumdisplay.php?f=119

Why Pay More?
Lentus
VHS kazeta
Lokacija: Murska Sobota
Postovi: 9
Pridružen/a: 28 srp 2009, 17:18

Re: XTREAMER

03 vel 2010, 21:22

Ja mislim, da momci koji razvijaju software, jednostavno ne mogu nagoditi svima. Dnevno primaju na stotine postova i poruka. Ko može na sve to odgovoriti? Da se cjele dane bave čitajući forum i poruke, nebi mogli raditi svoj posao. Čak sam za svoj Philipsov DVD Player (prije tri godine) mogao nekoliko mjeseci čekati na novi FW, da se isparave podnapisi, jer su bili negledljivi.

Izašao je novi beta FW za Xtreamer:

I New features
1. Blu-ray simple navigation.
a. Chapter navigation.(GOTO or Next button)
b. Audio navigation(AUDIO button)
c. Subtitle navigation(SUBTITLE button)
2. Ken Burns
a. During Photo playback.
b. Setup->Playback-Ken burns.
3. Hue & Saturation
a. Setup->A/V->Hue, Saturation.
4. Multi Audio output.(HDMI only)
a. Output AAC/FLAC/OGG/WAV 5.1 PCM
b. Setup->A/V->Digital output.
5. Wireless network
a. Static IP
b. WPS
6. DVD/Blu-ray folder auto play.
a. If folder is DVD/Blu-ray folder structure, Appear select window of "Browser folder and Play folder"
7. Add 16:10 aspect ratio
a. Setup->A/V -> Aspect Ratio -> 16:10
8. Add Digital Noise Reduction(DNR) function
a. Setup-> A/V -> DNR -> Off or Auto

II Improvement
1. "Return" button operate stop, during video playback
2. Wireless Network performance.
3. e-TRAYz mount option from UDP to TCP
a. Media Library -> e-TRAYz.
4. Add Internet sites
a. Support H.264(mp4) streaming.
5. Internet video playback.
a. Default playback resolution from 320×240 to 640×480
b. Fast forward 1.0x->0.5x->0.8x->1.2x->1.5x->2.0x
6. When Skip button used during video playback, status window display progressive bar, current time and total time.

III Bugs fixed.
1. Official DVD can't playback used by GL811 chip.
2. MKV+DTS out of sync.
3. External USB HDD detect error.
a. Samsung S1 mini (1.8inch external USB storage)
4. If TS file has internal subtitle, can't display subtitle.
5. Upload window reload and "Tik-tik" sound while mouse dragging on Upload popup window of Xtreamer web UI.
Lentus
VHS kazeta
Lokacija: Murska Sobota
Postovi: 9
Pridružen/a: 28 srp 2009, 17:18

Re: XTREAMER

09 vel 2010, 15:26

Lentus
VHS kazeta
Lokacija: Murska Sobota
Postovi: 9
Pridružen/a: 28 srp 2009, 17:18

Re: XTREAMER

11 vel 2010, 20:10

Dok drugi razmišljate, ja uživam u gledanju HD filmova i koncerta, i slušanju kvalitetne muzike u FLAC-u, preko Xtreamera :lol:

Natrag na “Multimedijski reproduktori (Mede8er, WD TV, PopCorn Hour)...”

Ads

Info tab

Ukupno su: 92 korisnika/ce online; 2 registrirana/e, 0 skrivenih i 90 gostiju.
Registriranih korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot]
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 970 dana 16 tra 2020, 19:19.
Ukupno postova: 23636.
Ukupno tema: 3059.
Ukupno korisnika/ca: 7354.
Najnoviji/a korisnik/ca: zvoneHI4FI.
Rođendan, danas, nema nitko.