Stranica: 1/1.

Toshiba 32el934g

Postano: 28 pro 2012, 09:15
Postao/la Reef
Pozdrav svima, kupio sam ovaj tv i za sada sam zadovoljan iako sam puno zadovoljniji sa svojom Panasonic plasmom u dnevnom boravku ali nije riječ o tome nego imam jedno pitanje. Imam problem sa čitanjem titlova sa USB-a, odnosno sa prikazivanjem Č, Ć, Ž, Š. Prešao sam cijeli meni i nemogu pronaći postavke za titlove. Kada film provučem kroz AviAddXSubs i zaljepim titlove sve je OK i normalno prikazuje hrvatska slova. Vidim da kod nekih proizvođača ima mogučnost podešavanja veličine i pozicije titlova, šteta što to nema i ovaj ili se ja jednostavno ne snalazim u menu-u. Neznam dali bi trebao napraviti update firmware-a ali pošto to nisam nikada radio malo me strah da ne zeznem nešto pa da ostanem bez novog TV-a. Ako ima neka dobra duša da pomogne, bio bi zahvalan!
Hvala

Re: Toshiba 32el934g

Postano: 28 pro 2012, 21:56
Postao/la Darco
Pozdrav Reef!

Ažuriranje softvera je jedna od operacija koja će biti sve češća kod modernih televizora jer je ritam lansiranja novih proizvoda prekratak da bi se programski dio ispeglao do kraja i to je prisutno kod svih cjenovnih razreda. Možda nas ubrzo budu dočekali i operativni sustavi za televizore pa će to biti kao instalacija Windowsa, tako da je ovo još sada vrlo lagan postupak :).

Nisam se susreo s konkretnim modelom, no ono što bih Vam savjetovao jest da pogledate tijekom reprodukcije funkcioniraju li tipke za pozivanje opcija i da tamo potražite postavke za titlove. Obično ih tamo znaju postaviti, no naravno sve ovisi o modelu i je li implementirana ta mogućnost. Javite jeste li uspjeli.

Re: Toshiba 32el934g

Postano: 30 pro 2012, 11:37
Postao/la Reef
Hvala Darco na informacijama, ulazak u menu kod reprodukcije nije problem već to što u njemu nisam uspio pronaći (pretpostavljam da niti nema) postavke za titlove. Dio problema sa prikazivanjem hrvatskih slova sam riješio tako što titl snimim kao UNICODE. Još ostaje problem sa veličinom i pozicijom titlova, to će biti malo teže.
Pronašao sam update firmware-a ( 11. mjesec 2012. godine) i Toshibin PDF u kojem je objašnjeno što donosi novi firmware ali nažalost za neke modele nije ništa napisano pa tako i za ovaj. Dali uopće novi firmware može donijeti promjene u menu-u kao što je dodatak za podešavanje titlova?
Hvala!