Ima li vas nocnih fotografa, ljubitelja nocnog neba i mjesecine?
Koju opremu koristite, gdje ste je nabavili, imate li kakvu preporuku?
Nocno fotografiranje
- Sibamoreplovac
- Video CD
tu ima svega i svačega .....
http://www.fotozine.org/?knjiga=forum&p ... &list=1340
http://www.fotozine.org/?knjiga=forum&p ... &list=1340
- RED B.
- DivX v.3.x.x
Preporuka je obavezno DSLR, objktiv barem f2.8 i stativ bez kojeg ne mozes slikati nocne scene, a da ti dok duze ekxpozicije ruka na zadrhti...r771 je napisao/la:Ima li vas nocnih fotografa, ljubitelja nocnog neba i mjesecine?
Koju opremu koristite, gdje ste je nabavili, imate li kakvu preporuku?
--
RED BARON
RED BARON
- gogo098
- S-VHS kazeta
hmhmhm, za noćne snimke nije baš potrebna blenda 2,8, ak se koristi stativ...
jer kod dužih expozicija, s stativom, poželjno je baš suprotno... malo pritvoriti... f8 ili više... fotke definitivno ispadaju oštrije, jer se "koristi" oštriji srednji dio leća objektiva...

jer kod dužih expozicija, s stativom, poželjno je baš suprotno... malo pritvoriti... f8 ili više... fotke definitivno ispadaju oštrije, jer se "koristi" oštriji srednji dio leća objektiva...
- RED B.
- DivX v.3.x.x
A sto se tice ostrine slike, ako imash dobar objektiv, ostra ce ti biti cijela slika. Osim toga samo ce teski profi skuziti sto je tu ostro, a sto nije.
Re: Nocno fotografiranje
Gle ja definitivno ne zelim nositi stativ sa sobom.... zato ti treba veci otvor belnde pa je ekpozicija kraca i mozesh slikati iz ruke.gogo098 je napisao/la:hmhmhm, za noćne snimke nije baš potrebna blenda 2,8, ak se koristi stativ...![]()
A sto se tice ostrine slike, ako imash dobar objektiv, ostra ce ti biti cijela slika. Osim toga samo ce teski profi skuziti sto je tu ostro, a sto nije.
--
RED BARON
RED BARON
- Adastra
- DivX v.3.x.x
- Kontakt:
E pa mene bas to zeza, kod nocnog fotografiranja, cimanje moje ruke, pa se uvijek izgubi ostrina slika, moram se jos malo strpiti da nabavim neki stativ...
- gogo098
- S-VHS kazeta
sve ovisi koliko ti je teška oprema... ako imaš nekog jačeg kompakta ili slr-like (do 1kg), već i bazni vanguard-ovi ili bolji hamini stativi će obavljati fer i korektno svoju dužnost. za slr-ove već treba malo čvršći stativ, npr. nosivosti 3kg...
red veličine 500-600-ak kuna pa na više...
red veličine 500-600-ak kuna pa na više...
- mrnjau
- VHS kazeta
Za sada nemam HD foto aparat, ali sam ljubitelj nocnih snimaka, kako pejzaza (nebo, mjesecina), tako i zgrada.
Uvijek mi ruka zadrhti, bez obzira koliko oslanjao foto aparat na neki stup, ugao zgrade, pa sam nabavio sam mali stativ.. Kupio sam ga za nekih 40-ak kuna u jednom foto studio u ZG. Visine je nekih 15-ak cm, ali dobar je za ono zbog cega sam ga kupio – nocne snimke.
Uvijek mi ruka zadrhti, bez obzira koliko oslanjao foto aparat na neki stup, ugao zgrade, pa sam nabavio sam mali stativ.. Kupio sam ga za nekih 40-ak kuna u jednom foto studio u ZG. Visine je nekih 15-ak cm, ali dobar je za ono zbog cega sam ga kupio – nocne snimke.
Natrag na “Digitalni fotoaparati”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.