Dick Cook u "Trci do uklete planine"

Opisi radnje, zapisi sa snimanja, te detaljne informacije o glumcima i produkciji potražite za aktualne filmove u ovom podforumu!
Odgovori
Avatar
Darco
HDTV Mastermind
Postovi: 1978
Pridružen/a: 25 ožu 2008, 18:59
Lokacija: Croatia
Kontakt:

Dick Cook u "Trci do uklete planine"

Post Postao/la Darco » 01 tra 2009, 18:57

Utrka do uklete planine
Utrka do uklete planine
utrka-do-uklete-planine.png (105.33 KiB) Pogledano 5047 puta.
Dick Cook ima cameo ulogu u Disneyevoj „Utrci do uklete planine“. Ovo je prvi put u povijesti da se predsjednik uprave Walt Disney studija pojavljuje u nekom od filmova te kompanije. Pojavi se - i odleti u zrak!

Cook, koji je karijeru započeo kao vozač vlakića u Disneylandu, u filmu glumi strojovođu zanimljivog imena D.Walt (Walt D.?). Vlak kojim upravlja u tunelu se sudari s NLO-om pri čemu izazove eksploziju velikih razmjera.

Kako je i zašto Cook završio pred kamerama?

Cook i Oren Aviv, predsjednik Disney Motion Picturesa, često su navraćali u prostorije gdje se crtao storyboard i pripremali modeli za snimanja „Trke do uklete planine“. Kada je Cook ugledao maketu pruge za scenu s vlakom, podsjetio je redatelja Andyja Fickmana na svoje početke u Disneylandu.

Fickman mu je u šali odgovorio kako će mu trebati netko za ulogu strojovođe i svaki put kad bi se sreli ponavljao mu je kako će dobiti ulogu u filmu. „Kad smo došli do snimanja te scene, poslao sam mu e-mail u kojem ga obavještavam kako je izabran za ulogu strojovođe.“ objašnjava Fickman.

Snimanje se odvijalo u najvećoj tajnosti. Cooka su kostimograf i šminkerica pripremili za snimanje u njegovom uredu. Na setu nije bilo nikoga osim redatelja, producenata i izvršnih producenata Brigghama Taylora i Casey Wolfe.

Scena s vlakom završava katastrofalnom eksplozijom koju nijedno ljudsko biće ne bi preživjelo. No, u filmu usput saznajemo kako je strojovođa prošao s nekoliko manjih ogrebotina i modrica. Nijedno ljudsko biće ne bi preživjelo… osim ako nema moći predsjednika uprave Disneya!

Hollywood Reporter Online

Borys Kit
Bringing Definition to High Definition

Odgovori