Vijesti

Suradnja LG i QD Vision korporacija – Nova tehnologija prikaza: QLED paneli


Jedna potpuno nova tehnologija je prikazana u prvom planu, koja kombinira topologije LCD tehnologije i OLED-a! U suradnji s LG-QD Vision će se roditi obećavajuća nova tehnologija prikaza “QLED”. U praksi, prikaz se ostvaruje pomoću nanotehnologije, o kojoj smo već pisali; Edukativni članak: Novi tip LCD pozadinskog osvjetljenja – Nano Lighting Technology i koju je LG primijenio po prvi put na svojim high-end 2010 LCD modelima budući da svaki element slike (pixel) provodi četiri LED diode (crvena-žuta-zelena-plava).
Novina hvale vrijedna je da neće biti implementacije filtera u boji, odnosno potrebe za implementacijom pozadinskog osvijetljena, kontrola osvijetljena će se odvijati ne samo na lokalnom nivou na nivou svakog pixela već će tu biti i provjera na licu mjesta intenziteta osvjetljenja kao što je slučaj kod plazma prikaza.
Prednosti QLED panela su primamljive;

* Vjerna reprodukciju boja (u nedostatku filtra)
* Visoke performanse kontrasta zbog lokalne kontrole osvijetljena
* Niska potrošnja energije
* Mali troškove izgradnje

Ostaje da se vidi kako će ova sjajna zamisao izgledati u praksi. Bit ćemo prvi u redu koji će da ispitaju ove panele u nadolazećim testovima.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!