Obavijesti/ostaloVijesti

London: Panasonic će ponuditi novu internetsku uslugu – VIERA Connect

London, Ujedinjeno Kraljevstvo (15. 02. 2011) – Panasonic Europe Ltd. danas je najavio da će ovog proljeća ponuditi VIERA Connect, novu i unaprijeđenu internetsku uslugu. Nadalje, usluga će se promovirati kao otvorena platforma, koja će poduprijeti korištenje brojnih novih aplikacija, da bi povećali svoje IPTV usluge. S dolaskom funkcije VIERA Connect podudara se dolazak 23 nova modela VIERA TV s plosnatim ekranom (19 do 65 inča1), kompatibilnih s ovom uslugom, koji će se istovremeno predstaviti evropskom tržištu. Usluga VIERA Connect i s njom kompatibilni modeli trenutno su predstavljeni na događaju Panasonic Convention 2011 u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

[youtube id=”vpqTgrDBDHc” w=”550″ h=”308″]

Nova VIERA Connect usluga korisnicima omogućava da uživaju u sportu, aktivnostima za zdravlje i fitnes, interaktivnim igrama i brojnim drugim sadržajima, pored standardnih filmskih i televizijskih programa na velikom TV ekranu visokog kvaliteta, upravljajući ih jednostavno pomoću daljinskog upravljača.

Najnovija usluga VIERA Connect predstavlja veliki korak naprijed od funkcije VIERA CAST, usluge koju je Panasonic ponudio svjetskim tržištima, a u Evropi se pojavila 2009. Osim povećanja broja omogućenih aplikacija, kapacitet za proširenje hardverskih funkcija povezivanjem opreme za zdravlje i fitnes ili konzola za igru, i usluga internetske kupovine, s kojom će korisnici jednostavno moći nabavljati povezanu opremu, bit će predstavljeni kasnije ove godine.

Počevši u proljeće, VIERA Connect Market će pružiti mogućnost suradnje u besplatnim igrama i drugim serverskim aplikacija preko grafičkog korisničkog interfejsa VIERA Connect. Kasnije ove godine, VIERA Connect Market korisnici će moći prilagoditi vlastitim potrebama s aplikacijama i vanjskom opremom, koja će biti dostupna na zahtjev. Da bi maksimalno povećali vrijednost za korisnike, VIERA Connect bit će predstavljena kao otvorena platforma za promociju proširenja IPTV usluga i aplikacija.

VIERA Connect sistem radi na 32-bitnom 3D grafičkom korisničkom interfejsu2 (GUI) visokog kvaliteta, koji omogućava brzo i zgodno upravljanje. Osim toga, nakon pokretanja usluge, aplikacije, upotrebljivost korisničkog interfejsa i dizajn ekrana bit će redovno osvježavani, da bi se funkcionalnosti usluga u oblaku maksimalno povećale.

S porastom širokopojasne tehnologije, tržište internetske televizije (IPTV) širi se po čitavom svijetu. Omjer IPTV zahtjeva za televizore s pljosnatim ekranom očekuje se da će postići više od 70% do 2012. godine na evropskom tržištu. U okviru ovog rastućeg tržišta, Panasonic-ova IPTV ima veliki ugled, jer predstavlja bogate sadržaje i usluge, koji će ispuniti regionalne potrebe, pored vrhunskog odziva i funkcionalnosti, koja je jedinstvena televizorima. S lansiranjem nove usluge VIERA Connect, 70% linije VIERA 2011. godine bit će kompatibilne s VIERA Connect uslugom.

S uslugom VIERA Connect, Panasonic može ponuditi dragocjenu vrijednost, koja donosi više osobnog vremena ili vremena s rodbinom i prijateljima. To se postiže s podrškom povezivanja ljudi korištenjem pametne i jednostavne veze s različitim online aplikacijama u udobnosti vlastite dnevne sobe i na velikom ekranu visoko kvalitetnog pljosnatog televizora koji koristi najnoviju tehnologiju internetske usluge u oblaku.

Panasonic će nastaviti kreirati nova i još uzbudljivija televizijska iskustva, ubrzavajući razvoj povezanih tehnologija i utvrđivanjem veza sa povezanim programerima.

Glavne usluge VIERA Connect (od događaja Panasonic Convention 2011)

(1) Catch Up TV

Evropske catch-up TV usluge uključuju arte+7, njemačku televiziju ZDF i češke televizije tn.cz i nova.cz.

(2) Igre

VIERA Connect omogućava pristup do brojnih igara, kao što su Black Jack, Šah, Mahjong Fruits, Poker, Pasijans, Minolovac i Number place. Igre su besplatne i mogu se igrati na TV ekranu.

(3) Muzičke i video usluge

Iplex, ustream i SHOUTcast su neke od novih muzičkih i video usluga koje donosi VIERA Connect, i pridružuju se postojećim uslugama, kao što su YouTube, acetrax, Q-Tom i Dailymotion.

(4) Socijalno umrežavanje, vijesti i životni stil

Već uspješnim Picasa, Skype i twitter aplikacijama, VIERA Connect dodaje brojne nove aplikacije za životni stil i socijalno umrežavanje, kao što su Facebook, Allocine i CineTrailer.TV.

Za više informacija o proizvodima koji su predstavljeni na događaju Panasonic Convention 2011 u Londonu posjetite: www.panasonic.eu.

Napomene:

1)   42/46/50/55/65-inčni plazma i 19/24/32/37/42-inčni LCD televizori

2)   Grafički korisnički interfejs (GUI): kontrolna ploča za VIERA Connect

Adsense

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nulto – J A K O D O B R O !!!

    Prvo – “Pljosnati” ekran ? Jesu li to TV-i sa ravnim ekranom ? Zašto uopae više govorimo o “tankim”, “plosnatim ili pljosnatim”, “TV-ima sa ravnim ekranom”, i sl. ? Kao da se nalazim na stranicama Oglasnika korištene opreme ili u antikvarijatu a ne na stranicama HDTV. Ili ja nešto ne kužim ?

    Drugo – hoae li te moguanosti štogod dodatno koštati, ne računajuai opremu ?

    Treae – Ima li šanse da se nešto od toga i snima na ugra?eni ili externi HD ?(Zgodno bi bilo napraviti svoju videoteku raznih sadržaja).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!