Audio opremaRecenzijeSlušalice

ARCTIC P324 BT Sports slušalice – recenzija

arctic-p324bt-header

Između testova novih televizora i A/V opreme, donosimo test novih kompaktnih slušalica tvrtke Arctic. Novi model P324 BT je namijenjen svima koji žele kompaktne slušalice koje se bežično spajaju na vaš pametni telefon, baterije dugog trajanja i koje ujedno mogu poslužiti za uspostavu poziva. Pogledajmo što sve nude.

Tehničke specifikacije:

  • Tip: Supra-Aural On-ear, Neckband
  • Promjer zvucne jedinice: 28 mm
  • Frekvencijski raspon: 18 Hz – 22 kHz
  • Impendancija: 32 Ω
  • Tezina: 78 g
  • Blutooth Verzija :V4.0
  • Domet: 10 m
  • Podrska:  A2DP, AVRCP, HSP, HFP
  • Batterija: 400mAh Lithium-ion Polymer Battery
  • Vrijeme reprodukcije: 20 sati
  • Vrijeme u standbyu: do 400 sati

arctic-p324bt-packaging

Pakiranje u kojem se nalaze slušalice, torbica za prenošenje i USB punjač je kompaktnih dimenzija. Same slušalice stanu u džep. Mekani podlošci za uši su magnetizirani pa se lagano skidaju. To je jako dobro kada ih želite oprati ili očistiti. Odabrali smo model u crnoj boji iako su još dostupne u bijeloj, plavoj, ljubičastoj, rozoj i zelenoj boji. Prema fotografijama su nam crne djelovale najmanje “plastično”.

p324bt_colors

Dizajn i ergonomija

arctic-p324bt-design

Slušalice lijepo sjedaju iza uha dok plastični most koji ih povezuje neprimjetno strši na zatiljku glave. Same slušalice su ugodne, mekane i nakon pola sata slušanja zaboravite da su vam na glavi. Kada ih poželite skinuti, malo odmoriti uši jednostavno ih stavite iza vrata. Nekima bi mogao biti problem nositi slušalice i naočale, jer naočale sjedaju na plastični dio slušalica iza uha što nije pravilno i uzrokuje njihovo lagano naginjanje i poskakivanje. Hodanje ne uzrokuje velike vibracije i slušalice stoje nepomično. ARCTIC P324 BT  je također namijenjen  sportašima. Jako su lagane i imaju svega 78 grama. Prilikom vožnje biciklom, trčanja ili većih vibracija pomicanja slušalica su minimalna.

arctic-p324bt-foam

Komande se nalaze na desnoj strani. Osim velikog gumba na sredini slušalica koji pali i gasi slušalice tu se nalazi i dva gumba za volumen i dva gumba za prebacivanje unutar playliste. Gumb za paljenje i gašenje se aktivira pritiskom i duljim držanjem samog gumba. Statusna LE dioda blinka plavo-crvenim tonovima dok se ne povežu s uređajem. Bluetooth  povezivanje mobitelom je dosta brzo i traje svega par sekundi. Za ovaj test smo koristili pametni telefon HTC M7. Nakon što stavite slušalice shvatit ćete da komande stoje horizontalno sto omogućuje njihovo lako pronalaženje. Treba malo vremena da memorirate gdje je koji gumb nalazi posto su na dodir isti, ali ubrzo to postaje rutina.

Prebacivanje unutar playliste  je također vrlo jednostavno i funkcionira  savršeno. Tipke se lagano pritišću i nije ih teško pronaći.

Kako bežični prijenos funkcionira?

U cjelini odlično, iako postoje iznimne situacije. Naime, postoje mjesta u Zagrebu slična onima u Bermudskom trokutu. Tamo zakoni fizike ne funkcioniraju te se na tim mjestima javljaju poneki prekidi, trzanja u signalu. Mislimo da nije do povezivosti vašeg mobitela već do nekih smetnji uzrokovanih vanjskim utjecajem. To su neke sitnice i ne mijenjaju inače odličan sveukupni dojam.

Udaljenost od 10 metara koliko piše da je povezivost uređaja i slušalica je malo pretjerana jer  već nakon 5 metara počinje trzanje i  gubitak zvuka, a ako skrenete iza nekog ugla, kuhinje u stanu događa se isto.

Kvaliteta zvuka

Zvuk je prosječan. Ovo su slušalice za ljude koji žive po motu koliko novaca – toliko muzike. Jer upravo za cijenu slušalica će dobiti upravo to, prosječno audio iskustvo. Audiofili će se možda požaliti na reprodukciju niskih tonova. U situacijama kada bi trebali biti naglašeni, nisu. Ipak, zvuk je jasan, čist i ugodan kao i u njegovog brata, modela P614BT istog proizvođača.

Slušalice dobro prigušuju vanjske zvukove ali zato ispuštaju dosta zvuka prema van. Osoba pokraj vas će savršeno čuti koji je vaš glazbeni ukus.

Isprobali smo slušalice u razgovoru i radile su jako dobro. Normalnim tonom glasa savršeno se čuje s obje strane. Javljanje i prekidanje razgovora pritiskom na glavni gumb radi besprijekorno.

Baterija je bila približno dosljedna specifikaciji. Traje između 15-18 sati. Naravno sve ovisi o načinu korištenja uređaja.

Zaključak

[review]

Maloprodajna cijena: 249,00 kn

Na test ustupio: Links

Link na službenu stranicu: Arctic.ac

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!