4K Ultra HDSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Ledene pećine Islanda snimljene novim Sony fotoaparatima

Sony_Island_02

Novi modeli fotoaparata tvrtke Sony, korišteni su u zanimljivoj ekspediciji na Islandu u Vatnajokull pećinama i omogućili su kreiranje ovih fascinantnih fotografija.

Fotograf Mikael Buck i renomirani lokalni vodiči Einar Runar Sigurdsson i Helen Maria istraživali su smrznuti svijet koristeći se Sony fotoaparatima α7R II, prvim full frame fotoaparatom u svijetu s pozadinski osvijetljenim senzorom, koji objedinjuje ultra-visoku rezoluciju i ultra-jaku osjetljivost, RX10 II i RX100 IV, što su prvi fotoaparati u svijetu s 1″ tipom Exmor RS CMOS senzora. Fotografije su snimljene bez upotrebe bilo kakvih vanjskih izvora – samo prirodno osvjetljenje koje prolazi kroz ledene pećine.

U sklopu serije fotografija, beskrajne pećine oživljuju te zapetljane krivulje prirodnih skulptura, delikatne strukture siga, a glatka mramorna struktura zidova pećina koje nastaju kontinuiranim gibanjem postaju vidljive. U fotografijama je zabilježeno mistično gibanje voda koje teku unutar ledenih utvrda, kao i ledeno hladnih vodopada koji padaju i mijenjaju plavo osvjetljenje pećine. Buck je također zabilježio i uspon iskusnog lokalnog penjača uz zidove plave špilje, kako bi se dobio dojam veličine prostora.

 

Sony_Island_03

Yann Salmon Legagneur, voditelj marketinga proizvoda za DI segment Sony Europa kaže: „Ovakve fotografije ne bi bilo moguće snimiti par godina prije bez da se dolazi s nezgrapnim teretom opreme – što jako otežava posao fotografa. Senzor u Sonyevom α7 i RX fotoaparatu osiguravaju sve što fotografu treba u malom pakiranju i daju mogućnost snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja, što može rezultirati zaista nevjerojatnim fotografijama.“

Kao prvi u svijetu po pitanju tehnologije senzora i proizvodnje s udjelom od gotovo 50% svjetskog tržišta, Sony je ponosan što nastavlja pomicati ograničenja na području razvoja senzora, zahvaljujući kojima ovakve fotografije postaju stvarnost. Senzor su vitalni dio performansi fotoaparata, a time što je Sony ove godine izbacio dva nova senzora omogućuje mu da raste u području fotografije.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!