Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

webOS 3.0 samo na ovogodišnjim modelima, stariji modeli će dobiti manju nadogradnju

lg-webos-3.0

LG je i prije CES sajma u Las Vegasu obznanio dolazak webOS Smart TV platforme u novoj 3.0 verziji na ovogodišnje modele. Istog trena vlasnici LG-jevih webOS televizora su postavili pitanje  – hoće li nova verzija stići i na njihove modele (s webOS 1.x i 2.x sustavima)?

Odgovor na pitanje je potvrdan, no uz napomenu. Naime, baš kao što je LG prošle godine napravio nadogradnju webOS televizora iz 2014. s pojedinim mogućnostima webOS-a iz 2015., tako i ove godine vlasnici prošlogodišnjih modela neće dobiti punokrvni webOS 3.0, već blažu varijantu.  Hoće li ona uključivati Magic Zoom za uvećanje objekata i slova uz minimalan gubitak kvalitete, Magic Mobile Connection za jednostavnije povezivanje TV-a i pametnog telefona, Channel Advisor, Music Player, IoTV i poboljšanja u My Channels i Live izborniku, nadamo se da ćemo uskoro saznati.

lg-webos-interface

Ono što se svakako nadamo da webOS 3.0 donosi, te da će ista mogućnosti biti omogućena i na starijim webOS sustavima jest prikaz sučelja u Ultra HD rezoluciji, naravno samo na Ultra HD modelima. Smatramo da je i više nego krajnje vrijeme da se televizori opreme adekvatnim hardverom kako bi mogli glatko prikazivati oštro sučelje na nivou kvalitete koja se od UHD panela i očekuje.

Nadogradnja će biti besplatna. Za sada nije poznato hoće li nadogradnja s novim mogućnostima stići i na prvu generaciju webOS televizora iz 2014. godine.

Recenzije webOS televizora možete pronaći u našoj arhivi recenzija >>

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!