Audio-video uređajiSamsung ElectronicsVijesti

Samsungovi televizori za 2018. prvi dobili certifikat industrije za poboljšanu sigurnost

Samsung-Smart-TV-Security-i-Knox

Samsung Electronics objavio je da su sigurnosna rješenja na njegovim Smart TV-ima, uključujući i Samsung Knox tehnologiju, priznata od strane globalnih instituta za certificiranje. Samsungovi Smart TV prijemnici prvi su u industriji dobili certifikat Common Criteria (CC) za tri uzastopne godine, a njihov Checkout payment servis je dobio certifikat Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Samsung Knox tehnologija za televizore implementira hardversku osnovu sigurnosne arhitekture povjerenja koja uključuje sigurnosne značajke cijele TV platforme.  Od ove godine integrirana u sve serije Smart TV prijemnika Samsung Knox tehnologija osigurava snažniju sigurnost optimiziranu za korisnike Smart TV-a. Ovaj sustav prepoznaje i odstranjuje zlonamjerne aplikacije koje mogu ukrasti važne podatke s drugih aplikacija. Temeljeno na poboljšanoj sigurnosti Samsung postaje prva tvrtka u industriji koja je primila certifikat Common Criteria – internacionalno priznat sustav certificiranja za računalnu sigurnost, provodi se za vladine procjene već treću godinu uzastopno.

Samsungova Checkout payment usluga plaćanja je na ovogodišnjem sajmu CES 2018 dobila PCI DSS certifikat od strane UL – a. Riječ je o još jednom postignuću u TV industriji vrijednom spominjanja. Za opciju T-Commerce, koja korisnicima omogućuje kupnju proizvoda i usluga direktno putem TV prijemnika, Samsung je dodatno pojačao sigurnost svoje usluge platnog prometa na Smart TV-ima. Checkout je jednostavan T-Commerce platni servis koji enkriptira informacije kreditnih kartica. PCI DSS je internacionalni standard sigurnosti podataka koji su preuzeli American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard i Visa Inc. za sve organizacije koje procesuiraju, pohranjuju ili prenose informacije kreditnih kartica.

Osim Samsungovog sigurnosnog softvera, Samsung i McAfee su razvili i novu sigurnosnu aplikaciju kreiranu za TV prijemnike, koja je na snazi od travnja 2017. i prisutna je na svim Samsung Smart TV prijemnicima. Ova aplikacija za sigurnost TV prijemnika pruža dodatnu dvostruku zaštitu Samsung Smart TV prijemnicima. McAfee je jedna od vodećih svjetskih nezavisnih tvrtki za cyber sigurnost koja nudi sigurnosne usluge na 32 jezika. Samsung Smart TV prvi su TV prijemnici na svijetu koji su usvojili ovaj inovativni sigurnosni softver, posebno za televizore.

Za više informacija o Samsungovoj Smart TV liniji, Samsung Knox tehnologiji ili Checkoutu, molimo posjetite: www.samsung.com.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!