Audio-video uređajiNajave testovaPanasonicVijesti

Najava testa: Panasonic TX-58HX830E Ultra HD TV sa slikom dorađenom u Hollywoodu

panasonic-hx830

Nakon Samsungovog najpovoljnijeg UHD televizora ove godine, serije TU7000, na testiranje je stigao novi Panasonicov televizor serije HX800. Serija HX800 uključuje HX810 i HX830 modele u rasponu dijagonala od 40″ pa do 65″, a ono što ih ističe ispred slabije HX500 serije je Panasonicov HCX procesor slike, a koji kompanija ponosno ističe da je “podešen u Hollywoodu”.

Usporedbom specifikacija HX810 i HX830 modela zaključujemo kako je jedina razlika između njih u – dizajnu postolja. Elegantni srebrni profil je ravan u slučaju HX810 modela, odnosno zakrivljen kod HX830 modela. Sve ostale karakteristike su potpuno jednake.

Panasonic nastavlja podržavati sve popularne HDR formate čak i u osnovnim modelima, pa tako ne čudi što HX800 serija podržava Dolby Vision i HDR10+ dinamičke HDR formate, kao i Dolby Atmos audio format. Panasonic navodi HDR Bright Panel Plus i lokalno zatamnjenje u specifikaciji, tako da od ovog televizora očekujemo kvalitetniji prikaz HDR-a u odnosu na televizore srednje klase.

S obzirom na cijenu od 7.299,00 kn za 58″ prema nabava.net stranici i činjenicu kako je Panasonic implementirao 60 Hz VA panel na HX800 seriju, nadamo se da su ostali aspekti slike, poput preciznosti boja, kalibracijskog potencijala i prikaza filmova i seriju u SDR i HDR kvaliteti biti u skladu s izjavom “Hollywood u Vašem domu”.

58-inčni HX830 nam je na test ustupio Panasonic Hrvatska, te smo odmah po primitku krenuli s procesom raspakiravanja, a koji možete vidjeti u videu niže.

Televizor koristi novi My Home Screen 5.0, a koji radi vrlo glatko i nudi već poznate opcije koje smo susretali na ranijim verzijama. U narednim danima i tjednima očekujte više videa u kojima je protagonist upravo 58-inčni HX830 na našem YouTube kanalu.

Više o Panasonic 2020 televizorima možete doznati u našoj najavi  >>

Stranica Panasonic TX-58HX830E televizora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Nikad nisam oduševljen kad vidim 60Hz panel u bilo kojem TV-u, a pogtovo od 58”. Možda i griješim, ali nikad ne bi kupio takav TV.

  2. Ako ima televizor 50Hz osvežavanje ne znači, da je to kakav poseban minus.. Kao prvo su neki proizvođači pout Philipsa pa i Panasonica u tom srednjem rangu ispopunili tehnologiju slikovnog procesora, da je interpolacija slike veoma dobra i na takvim televizorima kao što je taj Panasonic:) A kao drugo, ako se večinom ne gleda samo sport, nema ni potrebe za televizorom sa 100Hz osvežavanjem panela..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!