Audio-video uređaji

Ništa od Blu-ray jedinice za X-Box 360

xbox360_hddvdPosljednjih nekoliko dana smo imali prilike dosta slušati o mogućoj Blu-ray jedinici za X-Box 360 konzolu, a kojom bi se Microsoft vratio u igru nakon što je HD DVD tako neslavno završio. Ipak, glasine mogu prestati jer se je Microsoft napokon oglasio po ovome pitanju i potvrdio kako X-Box 360 konzola neće dobiti Blu-ray eksternu jedinicu, kako su mnogi predviđali.

Za one koji žele gledati HD sadržaje preko ove konzole, Microsoft nudi mogućnost iznajmljivanja filmova preko njihovog online servisa, X-Box Live-a. Naravno, ovo mnogima neće biti baš veliko olakšanje jer je dobro znano koliko su veliki filmovi u HD rezoluciji i koliko bi otprilike trajalo skidanje jednog takvog naslova.

Microsoft shvaća da je izostanak podrške za Blu-ray veliki nedostatak i zato su cijene konzole u Europi spuštene za 18 do 28%. Premda je Sony postigao monopol na tržištu HD uređaja i povisio cijene linijskih BD reproduktora, cijena PlayStation 3 konzole je ostala ista, baš zbog Microsoft-ove korekcije cijena X-Box 360 konzole.

Izvor: Games Master, EngadgetHD 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!