Opće se time nezamaraj .Sve je klasika , mislim , uvjet je jačina signala na dotičnom mjestu . Ako je signal jak stavi običnu riblju kost ( koja je standard već doma , postojeća ) i sve lovi i digitalno i analogno .Ja na vikendici u ŠB imam i jednu i drugu( TZV DIGITALNU ) antenu . Na analognom lovi bez greške jer je signal jak , ČAK NA ZEMLJI 1M OD ZEMLJE ( sa neznam kog odašiljača ) ali digitalni signal je slab ( nema ga u ŠB ) pa sam stavio antena-širokopojasno pojačalo ( analogno - ono malo kao otcjepnik koje se napaja sa DVB-T ( veličina kao spliter ) ) i dobio preko DVB-T qvadro ( 180 kN ) odličnu sliku . Kad izbacim pojačalo nema slike . Inače to sa antenama i nazivima je trgovačka fora , kao i one pi....arije što objese kao naljepnice po TV-ima ( 1080,full,100.000h,6ms xyz itd ) . Sve su to proizvođačke i trgovačke izmišljotine . Usput svi montažeti nešto mjere , pojma nemaju što kad ih pitaš . Nabadaju po krovu ko kokice po zemlji . Čak nemaju niti opremu za mjerenje digitalnih signala , nego neke piz....darijice sa ledicama od 50EUR-a .Gledaju kod susjeda antene pa tako 2-3 sata pametuju sami sebi . Moj kolega na KRKU naplaćao se 12000 kN svima mudracima i nemogu dobiti poštenu sliku ( ni na analogiji ) . Ili dobiju np. HT1,2 nova dobre , onda dodaju SLO i sve crkne. Da nedužim kupi onu qvadro sa pojačalom ( 74,00 kN ) i probaj , ili visoko na krov ribicu i radi ....